Padel-cup - Esprit du sud
Neem contact met ons op +32 475 59 72 60

Wie wordt de padelploeg van het Waasland 2021?
Finaledag vrijdag 22 oktober vanaf 18u op de Vallei in Temse.

Dit is een tornooi dat gespeeld wordt in het Waasland, gespreid  over  een periode van 5 maanden en in 5 verschillende reeksen.
Dit is voor spelers uit het Waasland, zowel de recreant als de competitiespeler , waarvan per team min 1 speler in de regio woont of lid is in een club uit de regio. Het tornooi is niet gelinkt aan 1 club en kan op alle clubs in de regio gespeeld worden. Wie zich vanaf 22 mei inschrijft komt op de reserve lijst terug.

Alvast bedankt voor jullie inschrijvingen

 

Het verder verloop van het tornooi met de resultaten van de poules en de tabel van de eindronde zullen jullie op deze pagina vinden.

De gegevens  (mail adres en tel nrs) van de spelers hebt u in de mail ontvangen en kunnen wij hier niet publiceren.

 

Hierbij bezorgen wij u nogmaals de belangrijkste regels die u moet weten donwload reglement en tevens een aantal antwoorden op mogelijke vragen die u kan hebben. Gelieve dit door te nemen voor uw wedstrijd (eventueel samen met de tegenstander) zodat er zich geen problemen kunnen voordoen.

 

Hoelang mogen we opwarmen ?

Max 5 min. Als een speler later aankomt dan 5 min voor het startuur vragen wij u meteen van start te gaan.

 

Wat als de wedstrijd niet gedaan is binnen het tijdstip van de reservatie van 90 minuten ?

U geeft de tussenstand door aan de organisatie en de spelletjes worden opgeteld om de winnaar te bepalen, waarbij in de poules de verliezer 1 punt krijgt en de winnaar 2 punten .
EXTRA : dit is de reden waarom de spelletjes bij 40-40 afgespeeld worden ‘zonder voordeel’ maar meteen met een laatste punt.

 

Wat bij 40-40 ? 

Er wordt nog 1 punt gespeeld en de ontvangende partij mag bepalen naar welke kant geserveerd wordt.

 

Wat bij 1-1 in sets ?

Er wordt een super tie break gespeeld tot 10 punten met min 2 punten verschil

 

Hoe is de puntenverdeling in de poules ?

Bij 2-0 winst zijn er 3 punten voor de winnaar en 0 voor de verliezer, bij 2-1 zijn er 2 punten voor de winnaar en 1 voor de verliezer.

 

Wat als het begint te regenen?

Als u reeds 1 set gespeeld hebt , geeft u de stand door, maar u probeert de wedstrijd te herplannen .

 

Wie zorgt voor de ballen?      

De thuisploeg zorgt voor de ballen

 

Wie zorgt voor de uitslag door te geven? 

Het winnende team geeft het resultaat door aan de organisatie per mail : padel@espritdusud.be en zet de tegenpartij in kopie . Graag duidelijk de reeks vermelden en de namen van alle spelers.

 

Wat als we geen plein kunnen reserveren?

U verwittigt de organisatie tijdig ! Deze zal dan helpen om een plein vast te leggen.

 

Wie is thuis ploeg en hoe weten we dit ? 

Het team  in de tabel aangeduid met * thuisploeg (in de eindrondes) staat in voor de planning van de wedstrijd.

  • Dwz dat deze de tegenstander contacteert en deze afspreken wie het plein waar zal reserveren. En dit voor min 90 min !
  • Het thuisspelende team staat in voor de betaling van het plein en zal de kosten doorrekenen met de andere spelers (ook van de tegenpartij ) mochten deze niet lid zijn van die club.
  • Het thuis spelende team staat in voor nieuwe ballen.

 

Mocht er geen consensus gevonden worden over locatie of tijdstip van een wedstrijd , gelieve dan de organisatie te verwittigen en dan staat het de organisatie vrij om deze wedstrijd in te plannen en zijn de ploegen gehouden om de kosten van het plein te betalen.

 

Deelnemende clubs waar de ‘thuis’wedstrijden kunnen gespeeld worden  : padel waasland (Temse – Waasmunster – St-niklaas jasmijn ) , Lokeren Botz, Lokeren Pelgrim, Soks, Topspin Zele, Red sport Zele,  Beckhand Beveren en Hangar

 

 

Het organisatiecomite