Algemene reisinformatie Villa's - Esprit du Sud

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via +32 475 59 72 60

Neem contact met ons op +32 475 59 72 60

Algemene reisinformatie villa's

Het is bijna zover, binnenkort vertrekt u op vakantie naar Zuid Frankrijk.
Om alles goed te laten verlopen, geven wij u hierbij alle informatie voor een vakantie zonder zorgen.

Niet vergeten

 • Uw contract, reisvoucher en routebeschrijving bij de hand houden.
 • Contactpersoon 1 dag en ook 2 uur voor het voorziene aankomstuur bellen.
 • Uw reservatie bed- en badlinnen op voorhand doorgeven via mail, indien nog niet gebeurd.
 • Adres in gps controleren. Let op, niet alle gps-toestellen vinden het juiste adres.
 • Zoals te zien op de voucher dienen schoonmaakkosten en indien besteld bed- en badlinnen ter plaatse betaald te worden.
  Voorzie voldoende cash om uw contactpersoon ter plaatse te betalen bij aankomst.

Vooraf

Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de beheerder tijdig aanwezig is om u te ontvangen. Hoewel de tijd tussen vertrekkende huurders en uw ontvangst volledig wordt gebruikt voor het schoonmaken en klaarmaken van de woning, kan in overleg met de beheerder mogelijk een vroegere check-in worden geregeld.

 • OPGELET: Het bereik van mobiele telefoons kan onregelmatig zijn in Zuid-Frankrijk. Het is mogelijk dat u een antwoordapparaat krijgt van uw contactpersoon ter plaatse. Dit is geen indicatie van afwezigheid. Probeer het per sms, Whatsapp (vermeld uw naam en reservatie) of probeer later nog eens opnieuw te bellen.

Had adres staat vermeld op uw voucher. Gelieve het adres op voorhand eens in uw gps of Waze te zoeken om zeker te zijn dat het adres herkend is.

De ervaring leert dat sommige adressen in navigatiesystemen beter vindbaar zijn wanneer er eerst wordt gezocht op postcode en daarna op de bijhorende straatnaam. De reden hiervoor is dat de schrijfwijze in navigatiesystemen kan afwijken van de schrijfwijze opgenomen in de voucher.

Algemene informatie

Zie voucher of routebeschrijving voor adres.

Aankomst: U kunt tussen 16u00 en 18u00 arriveren.

Vertek: U dient om uiterlijk 10u00 de woning te verlaten. Bespreek bij aankomst uw vertrek met de contactpersoon ter plaatse. Zij controleren de woning en nemen de sleutel in ontvangst na uw verblijf.

Indien u constateert dat uw aankomst later zal zijn dan 19u00, verzoeken wij u om contact op te nemen met uw contactpersoon ter plaatse voor 16u00.

Uw contactpersoon ter plaatse is uw eerste aanspreekpunt voor vragen of opmerkingen. Bij kleinere problemen of klachten kan u ook eerst met deze persoon contact opnemen.

Als de beheerder het probleem of de klacht niet naar tevredenheid oplost, vragen wij u vriendelijk om ons hierover onmiddellijk op de hoogte te stellen, bij voorkeur tijdens uw verblijf. Op die manier kunnen wij passende maatregelen treffen om het probleem aan te pakken.

In gevallen waarbij er sprake is van een ernstig probleem of een serieuze klacht, verzoeken wij u deze binnen 24 uur na constatering aan Esprit du Sud te melden. Het is van groot belang dat Esprit du Sud tijdens uw verblijf de kans krijgt om maatregelen te nemen.

OPGELET! Wij willen benadrukken dat als Esprit du Sud niet tijdens uw verblijf de gelegenheid krijgt om actie te ondernemen, het recht op eventuele schadevergoeding zoals beschreven in de boekings- en huurvoorwaarden, kan komen te vervallen.

Uw contactpersoon ter plaatse en de contactgegevens staan vermeld op uw voucher.

De waarborg is vooraf voldaan. Indien dit nog niet vooraf is voldaan, wordt dit afgehandeld bij aankomst. Bij uw vertrek wordt de woning gecontroleerd en eventuele schade genoteerd en verrekend. Het (overige) saldo wordt binnen de 14 dagen na uw vakantie teruggestort.

Een ongelukje kan altijd gebeuren! Indien er iets in de woning kapot is gegaan of kwijt is geraakt verzoeken wij u om dit voor vertrek kenbaar te maken aan de beheerder. Dit mede met het oog op de huurders die na u gaan verblijven in de woning.

Belangrijk! Bezorg ons via mail uw bankgegevens. Bezorg ons het IBAN-nummer waarop de borg mag teruggestort worden.

Alle bedden zijn bij aankomst opgemaakt.
Per persoon wordt één pakket linnengoed per verblijf voorzien, bestaande uit:

 • Een kleine
 • Een grote handdoek,
 • Bedlinnen
 • Keukenlinnen

 

Indien u tijdens uw verblijf wilt wisselen, kunt u ter plaatse wassen en drogen of een nieuw linnenpakket bestellen bij uw contactpersoon ter plaatse.

 • Het kan voorkomen dat voor meer personen bedden opgemaakt zijn dan waarvoor u geboekt heeft. Dit wordt vaak gedaan omdat het een gezelligere en meer verzorgde indruk geeft. Indien u meer bedden gebruikt (linnengoed) dan vooraf besteld, dan worden de kosten hiervoor via de waarborgsom met u verrekend.

Tijdens uw boeking heeft u betaald voor de eindschoonmaak. Op de dag van uw vertrek wordt de woning schoongemaakt voor de volgende huurder.

Echter, vragen wij u vriendelijk om de woning bij vertrek netjes achter te laten en de keuken op te ruimen, dat wil zeggen:

 • IJskast leegmaken
 • BBQ en oven schoon achterlaten
 • Vaatwasmachine legen of afwas doen.
 • Afval verwijderen

* De aan u berekende kosten voor eindschoonmaak zijn altijd gebaseerd op een normaal gebruik van de woning. Indien de kosten van schoonmaak aanzienlijk hoger dan gemiddeld uitvallen heeft de eigenaar het recht om deze kosten achteraf met de teruggave van de waarborgsom te verrekenen.

Ter bescherming van uw eigendommen en die van de eigenaar van de villa, dient u er altijd voor te zorgen dat alle aanwezige luiken, ramen en deuren zijn afgesloten. Niet alleen als u niet thuis bent, maar ook als u er wèl bent en u niet direct zicht hebt op bepaalde ramen en deuren bv. als u aan het zwembad ligt.

Let op: De verzekering van de eigenaren geeft in Frankrijk geen dekking bij inbraak. Zelfs als de ramen wel goed waren afgesloten. Wij wijzen u erop dat de eigenaar u in dat geval aansprakelijk kan stellen voor evt. schade, die niet gedekt wordt door de verzekering.

Huisregels

Lees bij aankomst het huishoudelijk reglement door en volg deze nauwkeurig op. Wij wijzen erop dat de eigenaar een huurder aansprakelijk kan stellen voor eventuele schade, indien niet zorgvuldig met de huisregels wordt omgegaan.

Kosten voor airconditioning (indien van toepassing) zijn gebaseerd op normaal gebruik. Houd ramen en deuren gesloten tijdens gebruik. Indien de feitelijke kosten aanzienlijk hoger dan gemiddeld uitvallen, dan is het mogelijk dat deze achteraf met de teruggave van de waarborgsom wordt verrekend.

Het meenemen van huisdieren is alleen toegestaan met voorafgaande toestemming van de eigenaar. Indien deze toestemming is verleend staat dit expliciet vermeld in de reserveringsbevestiging die u van Esprit du Sud heeft ontvangen.
Enkele regels bij toelating van huisdieren:

 • Uw huisdier komt niet in de slaapkamers of in het zwembad
 • Doet zijn behoeft niet in de tuin van de woning
 • Eventuele schade aan het interieur voorkomen

Bij uw boeking heeft u aan Esprit du Sud aangegeven uit welke personen uw reisgezelschap bestaat. Deze staan vermeld in de voucher die u van Esprit du Sud heeft ontvangen. Wij wijzen u erop dat het niet toegestaan is om zonder voorafgaande toestemming of bevestiging door Esprit du Sud, uw reisgezelschap te wijzigen of uit te breiden.

Indien door de contactpersoon ter plaatse wordt geconstateerd dat er zich, zonder dat hiervoor toestemming is verleend, meer personen in het huis bevinden, dan kan hiervoor een boete worden berekend, die achteraf verrekend zal worden met de waarborgsom.

Houd altijd toezicht op kinderen bij het zwembad.
Huisdieren mogen niet in het zwembad.

Indien u een woning heeft gehuurd met een privé of gemeenschappelijk zwembad is het volgende van belang: de beveiliging van alle zwembaden in Frankrijk moet aan strenge wettelijke regels voldoen. Dit neemt niet weg dat geen enkel zwembad veilig is voor kinderen! Wij wijzen u er expliciet op dat huurders altijd zelf verantwoordelijk zijn voor het toezicht op hun kinderen.

Indien voor uw reservering geldt dat er sprake is van een verblijf inclusief zwembadverwarming
vragen wij uw aandacht voor het volgende:

De temperatuur van het water is onderhevig aan invloeden van buitenaf.
Indien er sprake is van een regenbui of van een periode met hevige wind (Mistral) zal dit de
watertemperatuur negatief beïnvloeden.
Mocht deze of een vergelijkbare situatie zich voordoen tijdens uw verblijf dan vragen wij u hiervoor
uw begrip. Indien voorhanden bij de villa adviseren wij om het zwembad s’ avonds en ’s nachts af te
dekken met het daarvoor bestemd dekzeil. Dit zorgt ervoor dat het water niet te zeer afkoelt
gedurende de nacht.

Roken in de woningen is niet toegestaan.

Bij storingen aan het internet vragen wij om uw begrip.

Rijdt u met een elektrische wagen naar Domaine du Golf? Neem vooraf contact met ons op voor meer informatie omtrent het opladen van uw wagen. Dit is niet overal toegestaan.

Een woning kopen aan de Côte d'Azur?

Wilt u net zoals ons een eigen woning aan de Côte d'Azur? Wij zijn al 15 jaar specialist in de verkoop van (vakantie)woningen in Zuid-Frankrijk

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Door op de «AANMELDEN»-knop te klikken, gaat u akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid
Powered by Estatik