Wat te doen in Les Issambres? - Esprit du Sud ...

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via +32 475 59 72 60

Neem contact met ons op +32 475 59 72 60

Wat te doen in Les Issambres?

Ontdek de charme van Les Issambres aan de Côte d’Azur. Tussen Sainte-Maxime en Saint-Raphaël ligt deze idyllische kustplaats, gevuld met een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden. Benieuwd naar de beste activiteiten, bezienswaardigheden en lokale bedrijven? Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, avontuurlijke watersporten, culinaire hoogstandjes of culturele ontdekkingen, Les Issambres biedt een unieke ervaring voor elke bezoeker. Bereid je alvast voor op een onvergetelijke vakantie aan de zonovergoten kust van Les Issambres en ontdek waarom deze bestemming een verborgen parel is aan de Franse Rivièra.

Natuur en verkenning

  1. Plage des Issambres: Deze prachtige strandbestemming biedt niet alleen de mogelijkheid om te ontspannen en te zonnen, maar ook om te genieten van verschillende watersporten. Onze tip: Lokale strandtenten zoals La Plage des Gireliers bieden ook heerlijke gerechten en verfrissende drankjes aan het strand.

  2. Sentier du Littoral: Het kustpad van Les Issambres is een van de meest adembenemende wandelroutes aan de Franse Rivièra. Het biedt spectaculaire uitzichten op de azuurblauwe Middellandse Zee en de rotsachtige kustlijn. Onderweg kom je langs kleine baaien, verborgen stranden en historische bezienswaardigheden zoals de oude vuurtoren van Cap Dramont.

  3. Massif des Maures: Natuurliefhebbers zullen het geweldig vinden om het Massif des Maures te verkennen, een bergachtig gebied dat bezaaid is met eikenbossen, kurkeiken en mediterrane vegetatie. Er zijn tal van wandelpaden geschikt voor alle niveaus, variërend van korte familievriendelijke wandelingen tot meer uitdagende trektochten.

Watersporten

  • Jet-ski verhuur: Voel de adrenaline terwijl je over de golven scheert op een gehuurde jet-ski. Lokale verhuurbedrijven bieden ook begeleide tours aan, waarbij je de prachtige kustlijn van Les Issambres kunt verkennen onder begeleiding van ervaren gidsen.
    • Jet Fun Evasion is een gerenommeerd bedrijf dat jet-ski verhuur en excursies aanbiedt.
  • Zeilen: Zeilen langs de kust van Les Issambres is een onvergetelijke ervaring. Lokale zeilscholen bieden lessen voor beginners en gevorderden, evenals verhuur van zeilboten en jachten.
  • Duiken: Ontdek de verborgen schatten van de Middellandse Zee door te gaan duiken bij een van de vele duikspots rond Les Issambres. Lokale duikscholen bieden cursussen voor beginners, geavanceerde duikexcursies en zelfs nachtduiken.
    • Les Issambres Dive Center staat bekend om zijn professionele instructeurs en prachtige duiklocaties, waaronder wrakduiken en grotverkenningen.
  • Nog meer watersporten: Huur een boot die je trekt terwijl je waterski of wakeboard, of geniet van een rit op een opblaasbare band, huur een waterfiets…
    • Water Glisse Passion is dé plek aan de Côte d’Azur voor watersportactiviteiten zoals waterskiën, wakeboarden en meer.

Cultuur en geschiedenis

  • Chapelle Sainte-Anne: Deze charmante kapel, gelegen op een heuveltop met uitzicht op de zee, is een iconisch herkenningspunt in Les Issambres. Bezoekers kunnen het interieur bewonderen met zijn prachtige fresco’s en genieten van het panoramische uitzicht op de kust. Regelmatige kerkdiensten en culturele evenementen vinden plaats in de kapel, waardoor het een centrum van gemeenschapsactiviteiten is.
  • Musea: Duik in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio door een bezoek te brengen aan lokale musea en historische bezienswaardigheden.
    • Musée de la Tour Carrée in het nabijgelegen Saint-Raphaël is een must-see, met tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis van de regio en archeologische vondsten uit de oudheid. Het museum organiseert regelmatig evenementen en educatieve programma’s voor bezoekers van alle leeftijden.
    • Musée des Troupes de Marine, gelegen in Fréjus, op een korte rit van Les Issambres, vertelt dit museum de geschiedenis van de Franse Marine Troepen. Het museum heeft een uitgebreide collectie uniformen, wapens, medailles en andere militaire memorabilia.
    • Musée Archéologique de Saint-Raphaël, dit archeologisch museum, gevestigd in een middeleeuwse kerk, biedt een uitgebreide collectie artefacten uit de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Met interactieve displays en educatieve activiteiten is het een interessante bestemming voor zowel kinderen als volwassenen.
    • La Maison du Chocolat et Cacao: Gelegen in Roquebrune-sur-Argens, biedt dit museum niet alleen een heerlijk kijkje in de geschiedenis van chocolade en cacao, maar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops en proeverijen.
  • Bunkers uit de Tweede Wereldoorlog: Langs de kustlijn van Les Issambres vind je verschillende bunkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse troepen zijn gebouwd. Deze bunkers zijn stille getuigen van de strategische betekenis van deze kustlijn tijdens de oorlog.
    • Aan het strand van La Gaillarde zijn enkele goed bewaard gebleven bunkers te vinden. Dit strand ligt ten westen van het centrum van Les Issambres en biedt een interessante combinatie van historische bezienswaardigheden en een prachtige kustlijn.
    • Aan het strand van San Peïre, dicht bij het centrum van Les Issambres, zijn ook enkele bunkers te vinden. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken en combineert een strandbezoek met een stukje geschiedenis.
    • Langs het kustpad (Sentier du Littoral) dat van Les Issambres naar Saint-Aygulf loopt, kom je verschillende bunkers tegen. Dit pad biedt een schilderachtige wandeling langs de kustlijn, met verschillende historische punten van interesse.
    • Plage des Gireliers heeft ook enkele bunkers die de kustlijn bewaken. Het is een rustige plek waar bezoekers kunnen nadenken over de geschiedenis terwijl ze genieten van het uitzicht op zee.
  • Boottochten: Ontdek de betoverende kustlijn van de Côte d’Azur tijdens een ontspannen boottocht vanuit Les Issambres. Lokale touroperators bieden een scala aan excursies, variërend van korte sightseeingcruises tot dagtochten naar nabijgelegen eilanden en baaien.
    • Les Bateaux Verts organiseert regelmatig boottochten langs de kust, inclusief stops bij pittoreske dorpjes zoals Saint-Tropez en Port Grimaud.
  • Roquebrune-sur-Argens: Dit nabijgelegen middeleeuwse dorp, gelegen op ongeveer 12 km van Les Issambres, biedt een schat aan historische bezienswaardigheden, waaronder de oude stadsmuren, het kasteel van Roquebrune en de kerk van Saint-Pierre-Saint-Paul. Een wandeling door de smalle straatjes van dit dorp is als een reis terug in de tijd.
  • Frejus: Deze stad, op korte afstand van Les Issambres, is rijk aan Romeinse geschiedenis. Bezoek het Romeinse amfitheater, het aquaduct en het archeologisch museum om meer te leren over de Romeinse aanwezigheid in de regio. De kathedraal van Fréjus, met zijn doopkapel en kloostergang, is ook een bezoek waard.

Culinair

  1. Restaurants: Laat je smaakpapillen verwennen in de lokale restaurants van Les Issambres, waar je kunt genieten van heerlijke Provençaalse gerechten en verse zeevruchten.
    • Le Cap Brasserie is een populaire keuze voor zijn uitstekende visgerechten en prachtige uitzicht op zee.
  2. Markten: Breng een bezoek aan de wekelijkse markt van Les Issambres, waar lokale boeren en ambachtslieden hun verse producten en handgemaakte goederen verkopen. Van vers fruit en groenten tot Provençaalse kruiden en olijfolie, je vindt er alles wat je nodig hebt voor een heerlijke maaltijd.
    • De markt vindt plaats op donderdagochtend en is een levendige plek waar je de lokale sfeer kunt opsnuiven en kunt genieten van het kleurrijke aanbod.
  3. Wijnproeverijen: De regio rond Les Issambres staat bekend om zijn uitstekende wijnen, vooral roséwijnen die perfect passen bij de mediterrane keuken. Bezoek lokale wijngaarden voor wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden.
    • Domaine de la Croix is een gerenommeerd wijnhuis dat bekend staat om zijn hoogwaardige roséwijnen. Maak een afspraak voor een proeverij en ontdek de unieke smaken van de regio.

Lees ook

Benieuwd naar de marktdagen in Sainte-Maxime, Les Issambres, Roquebrune-sur-Argens en Saint-Tropez? De Provençaalse markten zijn verspreid over verschillende dagen en locaties in de regio. Deze markten bieden een uitgelezen kans om de lokale cultuur, ambachten en smaken te ervaren.
Golf de Roquebrune - Domaine du Golf
Benieuwd welke activiteiten je kan doen in Roquebrune-sur-Argens? Het is een prachtige plek aan de Franse Côte d'Azur met veel leuke dingen om te doen. Ontdek het hier!
Sainte-Maxime is een levendige stad in Zuid-Frankrijk, gelegen aan de prachtige Côte d'Azur. Benieuwd naar welke activiteiten je daar zoal kan doen? Ontdek ze hier!

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «AANMELDEN» button you agree to the Gebruiksvoorwaarden and Privacybeleid
Powered by Estatik
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.