Wat te doen in Roquebrune-sur-Argens? - Esprit du Sud ...

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via +32 475 59 72 60

Neem contact met ons op +32 475 59 72 60

Wat te doen in Roquebrune-sur-Argens?

Ontdek de veelzijdigheid van Roquebrune-sur-Argens, een pittoresk dorp gelegen aan de Côte d’Azur. Met een rijk historisch erfgoed, adembenemende natuur en een breed scala aan activiteiten, biedt Roquebrune-sur-Argens een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker. Of je nu houdt van avontuurlijke sporten, culturele ontdekkingen, culinaire verwennerijen of gewoon wilt ontspannen in de prachtige natuur, dit charmante dorp heeft voor ieder wat wils. Bereid je voor op een onvergetelijke vakantie en ontdek waarom Roquebrune-sur-Argens een parel is aan de Franse Rivièra.

Natuur en verkenning

  1. Rocher de Roquebrune: Dit iconische rotsmassief biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Met verschillende wandelroutes, variërend in moeilijkheidsgraad, is het een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. De beklimming wordt beloond met panoramische uitzichten over de rivier de Argens, het Esterel-gebergte en de Middellandse Zee.

  2. Plaine des Maures: Dit natuurreservaat, gelegen op korte afstand van Roquebrune-sur-Argens, is een paradijs voor liefhebbers van wilde natuur. Met zijn kurkeikbossen, heidevelden en meren biedt het een habitat voor vele zeldzame planten en dieren. Er zijn verschillende wandelpaden die je door dit prachtige landschap voeren.

  3. Lac de l’Aréna: Een prachtig meer gelegen in een rustige omgeving, ideaal voor picknicks, zwemmen en watersporten zoals kajakken en paddleboarden. Het omliggende natuurgebied is perfect voor wandel- en fietstochten, waarbij je kunt genieten van de flora en fauna.

Watersporten

  1. Kajakken op de Argens: Verken de rustige wateren van de rivier de Argens per kajak. Lokale bedrijven bieden verhuur en begeleide tochten aan, waarbij je kunt genieten van het serene landschap en misschien zelfs wat wilde dieren kunt spotten.

  2. Waterskiën en Wakeboarden: Voor de adrenalinezoekers biedt het meer van l’Aréna geweldige mogelijkheden om te waterskiën en wakeboarden. Lokale verhuurbedrijven bieden uitrusting en lessen aan voor zowel beginners als gevorderden.

  3. Zeilen en Boottochten: De nabijheid van de Middellandse Zee maakt Roquebrune-sur-Argens een uitstekende uitvalsbasis voor zeiltochten. Lokale zeilscholen en verhuurbedrijven bieden zeillessen, bootverhuur en georganiseerde boottochten aan langs de prachtige kustlijn.

Cultuur en geschiedenis

  1. Middeleeuws Dorp: Een wandeling door het historische centrum van Roquebrune-sur-Argens is als een reis terug in de tijd. Bezoek de oude stadsmuren, het kasteel van Roquebrune en de kerk van Saint-Pierre-Saint-Paul. De smalle straatjes en pittoreske pleinen ademen de sfeer van vervlogen tijden.

  2. Maison du Patrimoine: Dit erfgoedmuseum biedt inzicht in de rijke geschiedenis van Roquebrune-sur-Argens en de regio. Met tentoonstellingen over archeologie, lokale tradities en ambachten, is het een must-see voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers.

  3. Chapelle Saint-Pierre: Deze prachtige kapel, gelegen op een heuvel met uitzicht op het dorp, is een historisch en cultureel monument. Het interieur is versierd met prachtige fresco’s en biedt een serene plek voor contemplatie en bewondering van het artistieke erfgoed.

Culinair

  1. Restaurants: Geniet van de Provençaalse keuken in een van de vele uitstekende restaurants in Roquebrune-sur-Argens. Van traditionele bistro’s tot verfijnde eetgelegenheden, de lokale gastronomie biedt voor elk wat wils.
    • La Bonne Etoile: Dit restaurant staat bekend om zijn heerlijke regionale gerechten en vriendelijke service. Proef lokale specialiteiten zoals bouillabaisse, ratatouille en verse zeevruchten, vergezeld van een goed glas lokale wijn.
    • Le Basilic: Gelegen in het hart van Roquebrune-sur-Argens, biedt dit gezellige restaurant een uitgebreide menukaart met Provençaalse en Mediterrane gerechten. De focus ligt op verse, lokale ingrediënten en creatieve presentaties.
    • Les Jardins de l’Orangeraie: Een elegant restaurant met een prachtig terras, ideaal voor een romantisch diner. Het menu biedt een mix van traditionele Franse gerechten en innovatieve culinaire creaties, allemaal bereid met seizoensgebonden ingrediënten.

  2. Wekelijkse Markt: Bezoek de wekelijkse markt van Roquebrune-sur-Argens, waar lokale boeren en ambachtslieden hun verse producten en handgemaakte goederen verkopen. De markt vindt plaats op vrijdagochtend en is een levendige plek waar je de lokale cultuur kunt ervaren en kunt genieten van de kleurrijke sfeer.
  3. Wijnproeverijen: De omgeving van Roquebrune-sur-Argens staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Bezoek lokale wijngaarden voor wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden. Ontdek de unieke smaken van de regio en leer meer over het wijnmaakproces.
  4. Domaine des Planes: Dit wijnhuis is bekend om zijn hoogwaardige rosé- en rode wijnen. Maak een afspraak voor een proeverij en geniet van de prachtige uitzichten over de wijngaarden.

Lees ook

Benieuwd naar de marktdagen in Sainte-Maxime, Les Issambres, Roquebrune-sur-Argens en Saint-Tropez? De Provençaalse markten zijn verspreid over verschillende dagen en locaties in de regio. Deze markten bieden een uitgelezen kans om de lokale cultuur, ambachten en smaken te ervaren.
bob-van-aubel-bGp0u2UzSt8-unsplash
Wat te doen in Les Issambres? Het is een prachtige kustplaats aan de Côte d'Azur in Zuid-Frankrijk dat veel te bieden heeft. Ontdek het hier.
Sainte-Maxime is een levendige stad in Zuid-Frankrijk, gelegen aan de prachtige Côte d'Azur. Benieuwd naar welke activiteiten je daar zoal kan doen? Ontdek ze hier!

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «AANMELDEN» button you agree to the Gebruiksvoorwaarden and Privacybeleid
Powered by Estatik
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.