Wat te doen in Sainte-Maxime? - Esprit du Sud ...

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via +32 475 59 72 60

Neem contact met ons op +32 475 59 72 60

Wat te doen in Sainte-Maxime?

Welkom in Sainte-Maxime, een schilderachtig kustplaatsje aan de Côte d’Azur. Gelegen tussen Saint-Tropez en Fréjus, biedt Sainte-Maxime een perfecte mix van ontspanning, avontuur, cultuur en gastronomie. Of je nu op zoek bent naar zonovergoten stranden, culinaire verrassingen, adembenemende natuur of leuke evenementen en festivals, Sainte-Maxime heeft het allemaal. Ontdek waarom deze charmante bestemming een favoriet is onder reizigers en geniet van een onvergetelijke vakantie aan de Franse Rivièra.

Cultuur en geschiedenis

  1. Plages de la Nartelle: Deze uitgestrekte zandstranden zijn ideaal voor een dagje zonnebaden en zwemmen. Er zijn ook diverse strandtenten te vinden die verfrissende drankjes en heerlijke gerechten bieden.
  2. Domaine du Rayol: Dit prachtige kustgebied, ook wel bekend als Le Jardin des Méditerranées, is een botanische tuin met planten uit mediterrane klimaten over de hele wereld. Wandel door de weelderige tuinen en ontdek de diverse flora en fauna.
  3. Sentier du Littoral: Verken de adembenemende kustlijn van Sainte-Maxime via deze wandelroute. Het pad biedt spectaculaire uitzichten op de Middellandse Zee en voert u langs verborgen baaien en stranden.
  4. Massif des Maures: Dit uitgestrekte bergachtige gebied biedt tal van wandel- en fietsroutes. Geniet van de natuur, de geur van pijnbomen en de prachtige uitzichten over de Middellandse Zee.
  5. Golf Blue Green Sainte-Maxime: Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op deze prachtige golfbaan met uitzicht op zee. De uitdagende holes en het prachtige landschap maken dit een ideale plek voor een ontspannen dagje golfen.
  6. Tour Carrée: Deze oude wachttoren uit de 16e eeuw biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Sainte-Maxime. Binnenin is een museum gevestigd met tentoonstellingen over de lokale geschiedenis en maritieme tradities.
  7. Chapelle Saint-Jean: Deze charmante kapel, gelegen op een heuvel met uitzicht op de stad, is een historisch monument en biedt een panoramisch uitzicht op Sainte-Maxime en de omliggende kustlijn.
  8. La Batterie: Dit militaire fort uit de 18e eeuw biedt een interessant inzicht in de verdediging van de kustlijn. Het fort is nu een museum en cultureel centrum waar regelmatig tentoonstellingen en evenementen worden georganiseerd.
  9. Boottochten: Ontdek de betoverende kustlijn van de Côte d’Azur tijdens een ontspannen boottocht vanuit Sainte-Maxime. Lokale touroperators bieden een scala aan excursies, variërend van korte sightseeingcruises tot dagtochten naar nabijgelegen eilanden en baaien.
    • Les Bateaux Verts organiseert regelmatig boottochten langs de kust, inclusief stops bij pittoreske dorpjes zoals Saint-Tropez en Port Grimaud.
  10. Roquebrune-sur-Argens: Dit nabijgelegen middeleeuwse dorp biedt een schat aan historische bezienswaardigheden, waaronder de oude stadsmuren, het kasteel van Roquebrune en de kerk van Saint-Pierre-Saint-Paul. Een wandeling door de smalle straatjes van dit dorp is als een reis terug in de tijd.
  11. Fréjus: Deze stad is rijk aan Romeinse geschiedenis. Bezoek het Romeinse amfitheater, het aquaduct en het archeologisch museum om meer te leren over de Romeinse aanwezigheid in de regio. De kathedraal van Fréjus, met zijn doopkapel en kloostergang, is ook een bezoek waard.

Watersporten

  1. Jetskiën: Voel de adrenaline terwijl je over de golven scheert op een jetski. Lokale verhuurbedrijven bieden ook begeleide tours aan, zodat je de prachtige kustlijn kunt verkennen onder begeleiding van een ervaren gids.
    • Jet 27 is een gerenommeerd bedrijf dat jetski-verhuur en excursies aanbiedt.
  2. Zeilen: Zeilen langs de kust van Sainte-Maxime is een onvergetelijke ervaring. Lokale zeilscholen bieden lessen voor zowel beginners als gevorderden, evenals verhuur van zeilboten en jachten.
    • Centre Nautique de Sainte-Maxime biedt zeillessen en bootverhuur aan.
  3. Duiken: Ontdek de onderwaterwereld van de Middellandse Zee door te gaan duiken bij een van de vele duikspots rond Sainte-Maxime. Lokale duikscholen bieden cursussen voor beginners en gevorderden.
    • Espace Plongée Sainte-Maxime staat bekend om zijn professionele instructeurs en prachtige duiklocaties.
  4. Snorkelen: Verken de ondiepe wateren langs de kust en ontdek kleurrijke vissen en andere zeedieren. Er zijn verschillende plekken waar je snorkeluitrusting kunt huren en begeleide tours kunt boeken.

Evenementen en festivals

  1. Les Soirées Musicales de Sainte-Maxime: Deze jaarlijkse muziekfestivals trekken artiesten van over de hele wereld en bieden een scala aan concerten in verschillende muziekstijlen, van klassiek tot jazz en pop.
  2. Ronde des Vignerons: Dit wijnfestival, dat elk jaar in augustus plaatsvindt, biedt bezoekers de kans om lokale wijnen te proeven en te genieten van live muziek en culinaire lekkernijen.
  3. La Fête de la Mer: Dit maritieme festival viert de zee en de maritieme tradities van Sainte-Maxime met een verscheidenheid aan activiteiten, zoals boottochten, viswedstrijden en vuurwerk.
  4. Sainte-Maxime Free Flight World Masters: Dit jaarlijkse evenement trekt de beste stuntpiloten ter wereld, die spectaculaire luchtshows geven boven de baai van Sainte-Maxime.

Culinair

  • Restaurants: Sainte-Maxime staat bekend om zijn uitstekende eetgelegenheden waar je kunt genieten van zowel lokale als internationale gerechten.
    • L’Amiral: Dit restaurant biedt een prachtig uitzicht op de haven en staat bekend om zijn heerlijke visgerechten en mediterrane keuken.
    • La Maison Bleue: Een gezellig restaurant met een menu dat zich richt op Provençaalse specialiteiten en verse, lokale ingrediënten.
    • Le Café de France: Een charmant café-restaurant in het oude centrum van de stad, ideaal voor een lunch of diner met lokale specialiteiten.
  • Markten: Breng een bezoek aan de wekelijkse markt van Sainte-Maxime, waar je verse producten, lokale specialiteiten en handgemaakte goederen kunt vinden. De markt is een levendige plek vol kleuren en geuren.
    • De markt vindt plaats op donderdagochtend in het centrum van de stad en biedt een breed scala aan producten, van verse groenten en fruit tot Provençaalse kruiden en ambachtelijke kazen.
  • Wijnproeverijen: De regio rondom Sainte-Maxime staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Bezoek lokale wijngaarden voor wijnproeverijen en ontdek de unieke smaken van de Provence.
    • Domaine de la Giscle: Een gerenommeerd wijnhuis dat bekend staat om zijn hoogwaardige roséwijnen. Maak een afspraak voor een proeverij en geniet van een rondleiding door de wijngaarden.
  • La Maison des Vins: Een wijnwinkel en proeflokaal waar je een selectie van de beste wijnen uit de regio kunt proeven en kopen.

Lees ook

Benieuwd naar de marktdagen in Sainte-Maxime, Les Issambres, Roquebrune-sur-Argens en Saint-Tropez? De Provençaalse markten zijn verspreid over verschillende dagen en locaties in de regio. Deze markten bieden een uitgelezen kans om de lokale cultuur, ambachten en smaken te ervaren.
bob-van-aubel-bGp0u2UzSt8-unsplash
Wat te doen in Les Issambres? Het is een prachtige kustplaats aan de Côte d'Azur in Zuid-Frankrijk dat veel te bieden heeft. Ontdek het hier.
Golf de Roquebrune - Domaine du Golf
Benieuwd welke activiteiten je kan doen in Roquebrune-sur-Argens? Het is een prachtige plek aan de Franse Côte d'Azur met veel leuke dingen om te doen. Ontdek het hier!

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «AANMELDEN» button you agree to the Gebruiksvoorwaarden and Privacybeleid
Powered by Estatik
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.