De charme van de Côte d'Azur in september! - Esprit du Sud ...

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via +32 475 59 72 60

Neem contact met ons op +32 475 59 72 60

De charme van de Côte d’Azur in september!

September is een van de beste maanden om de prachtige Côte d'Azur te verkennen, met name de schilderachtige regio’s rond Roquebrune-sur-Argens, Les Issambres en Sainte-Maxime. Deze regio in Zuid-Frankrijk biedt een ideale combinatie van natuurschoon, cultuur en ontspanning. Hier zijn acht redenen waarom september de ideale periode is om deze bijzondere bestemming te bezoeken.
C

1. Aangenaam weer

In september geniet je aan de Côte d’Azur van mild en zonnig weer. De temperaturen liggen meestal rond de 25 graden, wat ideaal is voor het bezoeken van bezienswaardigheden, ontspannen op het strand of het maken van een wandeling in de natuur. De hitte van de zomer is verdwenen, maar de Middellandse Zee blijft heerlijk warm, ideaal om te zwemmen of het beoefenen van watersporten.

2. Minder toeristen, meer rust

Na de drukte van de zomermaanden keert in september de rust terug. Dit betekent minder drukte op de stranden en in de stadjes, waardoor je optimaal kunt genieten van de prachtige omgeving. Je hebt meer ruimte om te ontspannen en de bezienswaardigheden in je eigen tempo te verkennen zonder lange wachttijden of overvolle plekken.

3. Beleef Sainte-Maxime

Sainte-Maxime is een levendig stadje met een charmante oude binnenstad en een prachtige promenade langs de zee. In september worden hier nog heel wat evenementen georganiseerd, zoals muziek- en kunstfestivals. Dit stadje is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de natuur in het nabijgelegen Massif des Maures, waar je kunt wandelen en fietsen in de adembenemende natuur.

4. Geniet van de kust in Les Issambres

Les Issambres, onderdeel van Roquebrune-sur-Argens, biedt kilometers aan prachtige kustlijn. In september zijn de stranden rustiger, wat perfect is voor een ontspannen dag aan zee. Hier kun je niet alleen zwemmen en zonnebaden, maar ook genieten van watersporten zoals zeilen en snorkelen. De omgeving biedt ook mooie wandelroutes langs de kust, waar je kunt genieten van het uitzicht op de azuurblauwe zee.

5. Ontdek Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens is een charmant middeleeuws dorpje dat zeker een bezoek waard is. Je kunt hier door de smalle straatjes slenteren en genieten van het uitzicht op de rivier de Argens. Het dorp biedt ook een aantal interessante historische bezienswaardigheden, zoals de oude kerk en de ruïnes van het kasteel. Voor natuurliefhebbers zijn er prachtige wandelpaden in de omgeving, zoals in het Esterel-gebergte. Ontdek hier welke evenementen er in september worden georganiseerd.

6. Dagtrips naar Saint-Tropez, Cannes en Nice

Bezoek de bekendste steden van de Côte d’Azur. Saint-Tropez, beroemd om zijn luxe jachten en levendige nachtleven, ligt op slechts 30 minuten rijden van Sainte-Maxime. In Saint-Tropez vindt één van de meest spectaculaire evenementen van de Côte d’Azur plaats in september, Les Voiles de Saint-Tropez. Dit wereldberoemde zeilevenement vindt plaats van 28 september tot 6 oktober en brengt een indrukwekkende verzameling van klassieke boten, sommige meer dan honderd jaar oud, samen met moderne maxi-jachten en ultramoderne boten die tot de beste ter wereld behoren. De combinatie van de beste regatta’s op het water en de bruisende sfeer op het land maakt dit evenement een unieke ervaring. Daarnaast zijn ook Cannes, bekend van het wereldberoemde filmfestival, met zijn glamoureuze winkels, culturele bezienswaardigheden en prachtige architectuur op ongeveer 50 minuten afstand. Nice, met zijn rijke geschiedenis, musea en de prachtige Promenade des Anglais, ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Sainte-Maxime.

7. Geniet van Lokale Markten en Gastronomie

September is een geweldige maand om de lokale markten in de regio te bezoeken. Hier vind je een overvloed aan verse groenten, fruit, kazen en andere Provençaalse delicatessen. Dit is ook de tijd van het jaar waarin veel lokale restaurants seizoensgebonden gerechten serveren, bereid met ingrediënten die rechtstreeks van de markt komen. De culinaire ervaring hier is authentiek en onvergetelijk.

8. Adembenemende Natuur

In september verandert de natuur in de Provence langzaam van zomers groen naar de warme tinten van de herfst. De wijngaarden zijn volop in het oogstseizoen, wat een prachtige aanblik biedt. Veel wijngaarden bieden rondleidingen en proeverijen aan, waardoor je de lokale wijnen kunt ontdekken en meer te weten kunt komen over de wijnproductie in deze regio.

Conclusie

September is zonder twijfel een van de beste maanden om de regio’s Roquebrune-sur-Argens, Les Issambres en Sainte-Maxime te bezoeken. De combinatie van aangenaam weer, minder toeristen, en de nabijheid van iconische steden zoals Saint-Tropez, Cannes en Nice maken deze tijd van het jaar perfect voor een ontspannen en culturele vakantie aan de Côte d’Azur. Ontdek het zelf en geniet van alles wat deze prachtige regio te bieden heeft. 

Lees ook

Les Voiles de Saint-Tropez, van 28 september tot 6 oktober, biedt een adembenemend schouwspel van klassieke en moderne zeiljachten die strijden in de baai van Saint-Tropez. Geniet van een uniek uitzicht vanuit onze vakantievilla's.
Roc d'Azur is één van de grootste mountainbike-evenementen ter wereld. Het evenement vindt dit jaar plaats van 9 tot 13 oktober. Jaarlijks zakken duizenden deelnemers en bezoekers af naar de Côte d'Azur, regio Fréjus-Roquebrune.
Benieuwd naar de marktdagen in Sainte-Maxime, Les Issambres, Roquebrune-sur-Argens en Saint-Tropez? De Provençaalse markten zijn verspreid over verschillende dagen en locaties in de regio. Deze markten bieden een uitgelezen kans om de lokale cultuur, ambachten en smaken te ervaren.
September is een van de beste maanden om de prachtige Côte d'Azur te verkennen, met name de schilderachtige regio’s rond Roquebrune-sur-Argens, Les Issambres en Sainte-Maxime. Deze regio in Zuid-Frankrijk biedt een ideale combinatie van natuurschoon, cultuur en ontspanning. Hier zijn acht redenen waarom september de ideale periode is om deze bijzondere bestemming te bezoeken.

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Door op de «AANMELDEN»-knop te klikken, gaat u akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid
Powered by Estatik
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.